Η ΠΟΛΗ

Kομοτηνή: Πρωτεύουσα του Ν.Ροδόπης και της γεωγραφικής περιφέρειας της Θράκης, η Κομοτηνή βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας. Είναι έδρα της διοικητικής περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Είναι μία πολυπολιτισμική πόλη, όπου δύο διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν αρμονικά αποτελώντας παράδειγμα συμβίωσης.

Η οικονομία της χαρακτηρίζεται από την υπεροχή του τομέα παροχής υπηρεσιών, απόρροια γεωγραφικών και ιστορικών παραγόντων. Ο αστικός της ιστός παρουσιάζει ιδιαίτερη ποικιλομορφία χάρη στην ιστορία της και τον πολιτισμό της, στοιχεία που είναι υπεύθυνα και για τα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα τα οποία τον διασπείρουν. Στην Κομοτηνή, έχει την έδρα του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με επτά τμήματα και πληθώρα φοιτητών, οι οποίοι αποτελούν και την κινητήρια δύναμη της πόλης.

Η μυρωδιά του καφέ, τα ιστορικά της μνημεία, ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού καθώς και η εύκολη προσβασιμότητα μέσω του ποδηλατόδρομου της συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό γεύσης, κουλτούρας, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.