ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ

ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ

Biography

Ο Δρ. Αδριανός Πρωτόγερος είναι ιδρυτής και CEO της νεοφυούς επιχείρησης PLATO Institute of International Strategic Extroversy η οποία στοχεύει οι Ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν με Στρατηγική Εξωστρέφεια στο εξωτερικό, με τοπικούς συνεργάτες που είναι φερέγγυοι, με γνώση, διαφάνεια και προστασία από άνομες πρακτικές και διαφθορά.

Ο Δρ. Πρωτόγερος έχει συνεργαστεί με τον ΣΕΒ ως στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ επί τετραετία για την διαχείριση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Τηλεματική”, έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος και Γενικός Διευθυντής σε εταιρείες Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Πληροφορικής την δεκαετία ’90, ενώ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά από το 2002 ιδρύοντας εταιρείες όπως η Industrial Experts Hellas η οποία πραγματοποίησε μέρος της εταιρικής στρατηγικής εισόδου του κρατικού Κυπριακού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών CYTA στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Πρωτόγερος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με M.Sc. στους Ψηφιακούς Αυτοματισμούς και Ph.D. στις Τηλεπικοινωνίες από το Salford Universityστο Manchester της Αγγλίας και είναι Chartered Engineer(C.Eng) και μέλος της IEE (Institute of Electrical Engineers), του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), του SCIP (Society of Competitive Intelligence Professionals)  και της ESIA (European Strategic Intelligence Association).