ΜΟΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΜΟΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Biography

Η Μόνικα Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μέσα από την παρουσία της στο Myspace. Το πρώτο της άλμπουμ, “Avatar”  (2008), έγινε πλατινένιο στην Ελλάδα και σύντομα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα ως headliner. Ο δεύτερος πλατινένιος της δίσκος, “Exit” (2010), την καθιέρωσε ως σπουδαία Ελληνίδα καλλιτέχνιδα και την οδήγησε στη συνεργασία της με το διάσημο στούντιο Dunham στη Ν. Υόρκη, όπου ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ  “Secret in the Dark” (2015).

Ως διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα στη διεθνή μουσική βιομηχανία, έκανε την είσοδό της στις Ευρωπαϊκές μουσικές αγορές, όπως σ’ αυτές της Γαλλίας και του Βελγίου και υπέγραψε συμβόλαια με κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες και εταιρείες διανομής (PIAS France). Το 2016 εισήχθη στο δυναμικό της Songs Publishing και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πολυτιμότερα αποκτήματα της χρονιάς.

Οι δύο μεγάλες περιοδείες της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς και η μεγάλη της περιοδεία στη Γαλλία και η ζωντανή της εμφάνιση στον σταθμό NPR,συνέβαλαν στο να γίνει το όνομά της γνωστό σε μέσα ενημέρωσης όπως η Vogue NYC, Pitchfork, New York Times, Liberation, BBC Radio One, Guardian. Έχει εμφανιστεί σε κάποιες από τις διασημότερες μουσικές σκηνές του κόσμου (στο Ηρώδειο, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως κεντρική παρουσία στο Summer Nostos Festival, στο Baby’s Alright στη Ν. Υόρκη και στο Bootleg Theatre στο Λ. Άντζελες) και αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ εντός του 2019 σε συνεργασία με εξέχοντες μουσικούς παραγωγούς από τις ΗΠΑ.